Μπισκότα σοκολάτας

Υλικά

  • ½ κούπα τσαγιού φρέσκο βούτυρο
  • 1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
  • Βανίλια
  • 1 αβγό
  • 2 κουταλιές γιαούρτι
  • 100 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 2 κούπες τσαγιού περίπου αλεύρι
  • Ελάχιστο αλάτι

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη και προσθέτουμε το αλάτι, λίγη βανίλια, το αβγό και το γιαούρτι. Αφήνουμε το μείγμα στο μίξερ να χτυπηθεί μέχρι αφρατέψει
  • Λιώνουμε σε μπεν μαρί την σοκολάτα και όταν κρυώσει την προσθέτουμε στο μείγμα βουτύρου. Προσθέτουμε επίσης αρκετό από το αλεύρι για να γίνει αρκετά σφιχτή η ζύμη και την αφήνουμε στο ψυγείο, σκεπασμένη, για τουλάχιστον 1 ώρα
  • Ανοίγουμε κομμάτια ζύμης ανάμεσα σε 2 λαδόχαρτα, σε φύλλο πάχους περίπου ½ εκατοστού, και κόβουμε με κουπ πατ σε μικρούς δίσκους διαμέτρου 5 εκατοστών
  • Παίρνουμε με σπάτουλα τα μπισκότα και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε μέτρια φωτιά για περίπου 10′

Tip: Ζευγαρώνουμε τα μπισκότα με γλάσο πορτοκαλιού ανάμεσα. Σε 2 κούπες τσαγιού ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη  προσθέτουμε 4 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού με λίγο ξύσμα πορτοκαλιού…