Κέικ σοκολάτας με φρούτα

Υλικά

  • 2 ¼ κούπες σταφίδα σουλτανίνα
  • 1 κούπα κεράσια γλασέ κομμένα στη μέση
  • 1 κούπα βερίκοκα γλασέ ψιλοκομμένα
  • 4 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 185 γρ βούτυρο σε κομματάκια
  • 150 γρ σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 1 κούπα γλυκό κρασί
  • ¾ κούπα μαύρη ζάχαρη
  • 155 γρ κομματάκια σοκολάτα
  • 1 ¾κούπα κοινό αλεύρι
  • ¼ κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ½ κούπα σόδα φαγητού
  • 2 κουταλιές γλυκού κρασί επιπλέον

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα τα φρούτα, την σοκολάτα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το κρασί ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσουν το βούτυρο και η σοκολάτα και χωρίς να βράσουν
  • Αφήνουμε να πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά σιγοβράζουμε με ανοιχτό καπάκι για 10′
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου
  • Προσθέτουμε στο μείγμα τα αβγά, μετά τα κομματάκια σοκολάτας, τα αλεύρια κοσκινισμένα και τέλος τη σόδα και ανακατεύουμε ταυτοχρόνως
  • Βουτυρώνουμε μία βαθιά τετράγωνη ή μακρόστενη φόρμα , απλώνουμε λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, σε χαμηλή θερμοκρασία, για περίπου 1,5  ώρες
  • Αλείφουμε το κέικ με το επιπλέον κρασί, τυλίγουμε καλά με αλουμινόχαρτο το κέικ και αφήνουμε να κρυώσει στη φόρμα…