Κοτόπιτα

Υλικά

  • 1½ στήθος κοτόπουλο
  • Πολύχρωμες πιπεριές
  • 1 μεγάλη συσκευασία κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ τυρί ρεγκάτο τριμμένο
  • 200 γρ τυρί γραβιέρα τριμμένη
  • 100 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια
  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
  • 1 κρεμμύδι
  • Βούτυρο, ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  •  Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να ξανθύνει και προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • Αφήνουμε να βράσει καλά και ρίχνουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές σε ροδέλες μέχρι να μαραθούν και αποσύρουμε από τη φωτιά
  • Προσθέτουμε στο μείγμα τα τυριά και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε ελαφρώς
  • Βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψί, στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και ρίχνουμε όλη τη γέμιση
  • Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, κλείνουμε καλά την πίτα ενώνοντας τα 2 φύλλα, ραντίζουμε με λίγο νερό και κάνουμε πιρουνιές για να αναπνέει η πίτα
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180º, για περίπου 1 ώρα, και αφήνουμε την πίτα να κρυώσει πριν την σερβίρουμε για να μη διαλυθεί…