Λεμονάτο ψητό κατσαρόλας

Υλικά

  • ¾ μοσχαράκι
  • 1 κούπα ζωμό βοδινό
  • 2 κουταλιές αγελαδινό βούτυρο
  • 1 κουταλιά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • χυμό 2 λεμονιών
  • φρεσκοκομμένο μαϊντανό
  • Αλατοπίπερο

Εκτέλεση

  • Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το σοτάρουμε σε μία βαθιά κατσαρόλα με μία κουταλιά βούτυρο
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και το ζωμό και ανακατεύουμε καλά. Μαγειρεύουμε για περίπου  1½  ώρα με σκεπασμένο το σκεύος μας
  • Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε μία κουταλιά βούτυρο, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το μαϊντανό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για μερικά λεπτά
  • Κόβουμε σε φέτες το κρέας και περιχύνουμε την ζεστή σάλτσα λεμονιού…