Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας

Υλικά

  • 1 κούπα ψίχουλα φρέσκου ψωμιού
  • 2/³ κούπας γάλα
  • 700 γρ. κιμά ανάμεικτο (αρνίσιο & μοσχαρίσιο)
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 2 κ. γλυκού κύμινο
  • Φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλεύρι
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2½ κούπες χυμό ντομάτας
  • 1 κ. γλυκού ζάχαρη
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Αλατοπίπερο

Εκτέλεση

  • Αναμειγνύουμε τα ψίχουλα με το γάλα και προσθέτουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, και το μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε
  • Πλάθουμε τα κεφτεδάκια & τα αλευρώνουμε. Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι & τα τηγανίζουμε ώστε να πάρουν χρώμα και τα βάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, τα φύλλα δάφνης και κρεμμύδι και σιγοβράζουμε για περίπου 20′. Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και βράζουμε άλλα 5′ περίπου
  • Τα σερβίρουμε γαρνιρισμένα με ψιλοκομμένο μαϊντανό…